Nu geopend!
Van 09:00 tot 18:00 en van 19:00 tot 21:00 uur
Nationale EntertainmentCard
Nationale Boekenbon
VVV Cadeaukaart
iDEALPayPalVisa MasterCard

Recensies

Haggadah van onze redding Haggadah van onze redding
 


 
Dit boek is een aanwinst voor iedereen! Een wereld gaat open en Goede vrijdag en Pasen krijgt 1,2,3...dimensies extra!

Fluisterende liefde Fluisterende liefde
Schouten, Saskia
 


"Fluisterende Liefde"
- Linda
 
Geweldig boek dat een vervolg is op Schrijversliefde. Het verhaal is realistisch en verrassend, vol wendingen balancerend op op het randje van liefde, bedrog, toeval en karma met diverse locaties variërend van Spanje tot Hongarije.

Andere Paulus Andere Paulus
Koster, Koert
 


"Goed, helder en origineel geschreven!"
- Ds. Jeroen van Olffen
 
Voor mensen die vertrouwd zijn met de Kerk en het christelijk geloof is Paulus een oude bekende. Kennen wij de persoon Paulus wel goed? Door de eeuwen heen wordt Paulus zo uitgelegd dat we beter zijn leer kennen, dan de persoon zelf. Koert Koster verstaat de kunst om ons in zijn boek “Een andere Paulus” kennis te laten maken met Paulus zoals hij werkelijk was. Paulus als mens. Fel en fanatiek, maar ook zacht en bescheiden. We leren de andere Paulus niet kennen door de bril van de Christelijke dogmatiek, maar door hem weer te plaatsen in zijn tijd en context. Paulus heeft geen andere ambities dan Jezus Christus te dienen. Jezus is Zijn meester. Paulus heeft Jezus slechts 1x ontmoet, maar met de 12 apostelen wordt hij Zijn volgeling en ambassadeur en hij beschrijft hoe wij Hem persoonlijk kunnen leren kennen. Mooi is de koppeling die de auteur legt tussen Stefanus, de eerste Christen die sterft – door steniging - omwille van Jezus Christus en het uiteindelijke einde van het leven van Paulus zelf. Hij wordt geëxecuteerd in Rome. In de tussenliggende periode geeft Paulus heel steun en inspiratie voor Christenen die worden vervolgd. Ook vandaag is Paulus de woordvoerder van God om mensen die lijden en worden vervolgd te steunen en te bemoedigen. Daarmee is het boek profetisch. Vanuit een persoonlijk engagement leert de auteur ons een volgeling van Jezus Christus kennen die weet wat lijden is, die weet van alle mogelijke tegenslagen, maar die vooral weet van Jezus Christus die hem bevrijdt en die onze overwinnaar is. De auteur durft de moeilijke materie van wet en genade op een heldere manier uit te leggen. Op grond van de wet zijn wij veroordeeld. Door Gods genade in Jezus Christus zijn wij vrijgesproken. Is er geen wet meer? Is alles geoorloofd? De wet is geen dode letter. Maar we ontdekken dat wie Jezus Christus volgt overwinnaar is op het oordeel op grond van deze wet. Op grond van de wet zouden wij veroordeeld worden. Wie Jezus Christus niet aanneemt zal door de wet worden geoordeeld. Niemand kan perfect leven. De wet zal ons veroordelen. Maar Paulus wijst ons in elk vers en in elk woord van zijn brieven op de genade van Jezus Christus. De auteur heeft dit inzicht voor ons geopenbaard. Het boek is geen dogmatiek. Het boek is geen kanttekening bij bekende theologen. Het boek van Koert Koster is een persoonlijk getuigenis van zijn hernieuwde zoektocht naar de andere Paulus. Hij neemt ons in zijn boek graag mee op deze zoektocht. Laat je oude klassieke beeld van Paulus los… en ontdek de mislukkeling en de dwaas die ons méér te zeggen heeft dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Recensie, Jeroen van Olffen. Predikant, Protestantse Gemeente te Menaam. Februari 2018.

Het meisje uit het verscholen dorp Het meisje uit het verscholen dorp
Joubert, Irma
 


"Aanrader!"
- Marieke
 
Op het moment dat de Duitse soldaten een Joods gezin wat bij hun op de boerderij is ondergedoken komt arresteren, wordt de vader van Mentje ook mee afgevoerd. Mentje is op dat moment een meisje van 8 jaar. Ze weet niet waar haar vader gebleven is en is erg verward. Ze gaat op zoek naar hulp. Via het verzet komt ze in een dichtbebost gebied terecht waar veel joodse onderduikers zitten in het Pas-Opkamp. Daar verblijft Mentje een jaar en leert daar met veel emoties om te moeten gaan. Ze voelt zich ontheemd, verward, verdrietig maar toch ook op een bepaalde manier veilig. Wanneer het te onveilig voor Mentje wordt in het kamp wordt ze overgebracht naar haar familie in Arnhem. Weer afscheid nemen en een onzekere tijd tegemoet. Ze kent namelijk deze familie niet. In Arnhem aangekomen wordt ze al snel gedwongen om de leiding over het gezin te nemen, haar tante is depressief en dus daartoe niet in staat. Wanneer de slag om Arnhem losbreekt wordt Mentje geconfronteerd met hevig oorlogsgeweld. Hierbij krijgt ze te maken met twee gewonde soldaten, waarvan 1 soldaat (een Zuid Afrikaan) later in het verhaal een belangrijke rol zal spelen. Het is een aangrijpend verhaal waarbij Irma Joubert een goed stuk geschiedenis heeft weergegeven. Knap zoals ze het hoofdpersoontje heeft neergezet met alle wisselende emoties. Ook heeft ze perfecte beschrijvingen gebruikt bij de oorlogsstrijd. Aanbeland bij het deel wat zich in Afrika afspeelt heb je het idee dat je midden in het landschap zit. Prachtig beschreven. Het boek is zeker een aanrader.

Thuis op Dunleigh Hall Thuis op Dunleigh Hall
Epping, Dineke
 


"Boeiende roman"
- Jolanda
 
De karakter van zijn goed getekend. Het geloof komt vooral aan het einde van het boek voor bij William. Het is erg origineel om een historische roman te lezen vanuit een Amerikaans oogpunt! Dat geeft een hele andere kijk op de protocollen en gebruiken van de Britse en Ierse adel. Dineke Epping heeft de gave om heel boeiend te schrijven. Het boek heeft 512 bladzijden maar verveelt geen moment! Het einde is een beetje voorspelbaar, maar wel mooi.

Rode papaver Rode papaver
Florijn, Els
 


"Een boek dat je niet zomaar loslaat!"
- Jolanda
 
Anna praat niet. Ze heeft dat wel gedaan en ze kan wel zingen, maar ze blokkeert als ze moet praten. Daardoor wordt ze gemeden in het dorp. “Gelovigen kunnen zo hard zijn als kerkbanken”, want ze lopen haar kraam op de markt voorbij. En hun kinderen bespotten haar. Ze is al een poosje alleen als Arthur langs komt en haar een huwelijksaanzoek doet. In eerste instantie zegt ze nee, maar als hij langs blijft komen en ze hem leert kennen stemt ze in. Maar al snel vertrekt hij om te vechten voor zijn vaderland, België. Na een kort verlof hebben ze beiden enorme moeite met zijn vertrek. Anna besluit hem achterna te reizen en wordt verpleegster in een fronthospitaal. Het boek bevat prachtige zinnen. Els Florijn is een kunstenaar met taal. Maar het verhaal op zich mag er ook zijn! Door de hoofdstukken afwisselend voor en na het vertrek van Anna van de boerderij te laten spelen blijft het spannend. Het is een emotioneel verhaal dat de gruwelijkheid van de Eerste Wereldoorlog laat zien. Het is losjes gebaseerd op twee verpleegsters. Achterin het boek staan foto’s en meer informatie. Een boek dat je niet zomaar loslaat!

Bruid in het maanlicht Bruid in het maanlicht
Frantz, Laura
 


"Mooi boek!"
- Marijke
 
Tempe Tucke is nog jong maar heeft al veel meegemaakt. De pijn van het verlies dat ze geleden heeft draagt ze nog elke dag met zich mee. Ze heeft zich samen met haar familie gesetteld in Kentucy waar ze een herberg runnen. Tempe voelt zich als een vis in het water in de ruige natuur en trekt er dan ook graag op uit. Op één van haar tochten komt ze een man tegen; Sion Morgan, een landmeter. Steeds weer kruisen hun wegen elkaar en tasten de twee elkaar voorzichtig iets af. Sion is op zoek naar een goede gids. Het is Tempe die aan hem voorgesteld wordt. Hoewel Tempe dit helemaal niet wil, dwingen de omstandigheden haar om met Sion en zijn groep de wildernis in te trekken. Het is een avontuurlijke tocht die volgt. Laura Frantz is erg goed in het beschrijven hiervan. Het onontgonnen gebied, de geluiden, de sfeer, het gevaar, de spanning onderling... het is bijna alsof je het zelf meemaakt. Zoals te verwachten is, voelen Sion en Tempe zich tot elkaar aangetrokken. Maar is er veel wat tussen hen in staat. Beide hebben hun verleden en dragen ze geheimen met zich mee. Het verhaal zit vol onverwachte wendingen. Het eerste gedeelte loopt ietwat traag maar later zit de vaart er goed in. De karakters zijn mooi beschreven. Van de hoofdpersonen maar van mensen die een kleinere rol hebben. Mooi is het in het boek verweven waargebeurde verhaal van Daniel Boone een bekende Amerikaanse pionier. Een avontuurlijk boek waarin de romantische kant niet ontbreekt!

Woorden van wijsheid voor WEDUWEN Woorden van wijsheid voor WEDUWEN
Visscher, W.
 


"Een aangrijpend mooi boekje"
- Johan Leune
 
Ds. W. Visscher schreef een boekje: 'Woorden van wijsheid voor weduwen en weduwnaren'. Ter herinnering aan zijn lieve vrouw Mieke die op 18 februari 2015 na een lang ziekbed overleed. Ds. A. Schreuder schreef een mooie bespreking in 'De Saambinder'. Zijn vrouw overleed een maand na mevrouw Visscher. Ds. Schreuder vond het boekje zo mooi en herkenbaar dat hij het aan al zijn kinderen cadeau gaf. Dat was voor ons aanleiding om het boekje te gaan kopen. Het is een klein boekje dat in je jaszak past. Om op moeilijke momenten even te pakken. Ik heb het gelezen. In één ruk. Daar doe je een uurtje over. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Over ieder stukje kun je zomaar een tijdje mediteren. Het is niet alleen voor weduwen en weduwnaren, maar voor iedereen die een geliefde mist. Of als je in gesprek bent (of stil bent) met iemand die een geliefde aan de dood moest afstaan. Bij ieder stukje hoor je de stem van een weduwnaar. Heel concreet. Hij deelt verdriet, maar is ook vol troost. Daarom: een aangrijpend mooi boekje.

Dochters van de kust Dochters van de kust
Austin, Lynn
 


"Prachtige roman!"
- Elise
 
In dit boek lees je eerst over hoofdpersoon Geesje, die het samen met haar ouders zwaar heeft als Afgescheidenen. In dit tijd is de kerk nog een staatskerk in Nederland is een andere kerk verboden. De Afgescheidenen worden beboet en door burgers bedreigd. Ook de drukkerij van Geesjes vader wordt aangevallen. Uiteindelijk besluiten de Afgescheiden onder leiding van dominee van Raalte naar Amerika te gaan om daar een eigen stad te stichten. Als de stad Holland 50 jaar bestaat, vraagt het bestuur aan de oudsten onder hen om hun herinneringen op te schijven. Geesje gaat daarmee aan de slag. Haar verslag is eerlijk en indrukwekkend. Vol teleurstelling en verdriet en vol strijd in haar geloof. Tegelijk komt Anna samen met haar moeder naar een resort in de buurt van Holland. Haar verloofde heeft de relatie verbroken, nadat zij naar een kerk bleef gaan en hij dat niet wilde.  Bij het resort ontmoet ze de buurjongen van Geesje, Derk. Hij studeert voor dominee en helpt haar met het begrijpen van de bijbel.  Het einde van het boek is wonderlijk en reëel. Geesje en Anne worden heel goed beschreven en zo ook hun geloof. De deels Nederlandse geschiedenis van de Afgescheidenen is ook goed beschreven.  Dit dikke boek is uitgevoerd met een harde kaft met papieren omslag.  Het is een prachtig en boeiend boek!

De herberg van Ivy Hill / 1 De herberg van Ivy Hill / 1
Klassen, Julie
 


"De herberg van Ivy Hill"
- Jolanda
 
Een heerlijke historische romans, met goed uitgewerkte karakters en historische details. Jane Bell is een jaar geleden weduwe geworden, toen haar man stierf door een ongeluk. Tot ieders verrassing heeft hij haar zijn herbier nagelaten. Jane is van hoge komaf en heeft nooit gewer§kt. John wilde ook niet dat ze werkte.    Maar als de bank een lening van 15.000 pond op komt eisen beseft ze dat niet alleen haar eigen toekomst maar ook die van het personeel op het spel staat. Ze zal binnen korte tijd een goed plan moeten hebben om de herberg rendabel te maken. Er moet meer geld binnenkomen.   Het is niet makkelijk voor Jane om te weten wie ze kan vertrouwen. Wil haar schoonmoeder helpen, of heeft ze liever niet dat Jane de herberg leidt? En wat wil Patrick, haar zwager? Dan is er nog en mysterieuze Gable Lock, die een vriend van John was. Weet hij wat er precies met Joh is gebeurd?   Tussen de belevenissen van Jane lezen we ook over haar vriendin Mercy en haar vroegere vriendin Rachel. Rachels vader is ziek en er is geen wettig erfgenaam. Rachel kan als vrouw niet erven en zal haar ouderlijk huis uitgezet worden door een verre neef. Maar ze heeft altijd op Jane neergekeken sinds die met een herbergier is getrouwd, dus daar kan ze niet meer mee praten.   Voor verschillende dames spelen mannen in het dorp een grote rol. Sommigen beseffen het niet eens. Liefde hangt in de lucht, maar wordt niet altijd beantwoord.   Dit boek is het eerste deel van een serie en heeft een ietwat open einde. Ik kijk nu al uit naar het volgende deel en hoe de relaties tussen de mensen in Ivy Hill zich zullen ontwikkelen.

Erfenis Erfenis
Phillips, Michael
 


"De erfenis"
- Jenneke
 
‘De erfenis is een prachtige roman…’ ‘Na de laatste bladzijde kun je niet wachten tot het volgende deel in de boekhandel ligt…’

Annemieke zet door Annemieke zet door
Zoeteman-M, T.
 


"WAUW!"
- Esmee
 
Ik heb hem ook gekocht. Dit boek is prachtig, indrukwekkend en gewoon leuk om te lezen!

Annemieke zet door Annemieke zet door
Zoeteman-M, T.
 


"Prachtig boek"
- Lieke van der Steen
 
Ik vind dit een prachtig boek. Als je eenmaal in dit boek gaat lezen, kun je niet meer stoppen! Als je niet weet welk boek je wilt, koop dan dit boek!

Het kleine meisje van de hoop Het kleine meisje van de hoop
Kooi, Margriet van der
 


"Het kleine meisje van de hoop"
- Marco
 
"Het kleine meisje van de hoop. Nieuwe gesprekken over God en ons" In de afgelopen week las ik het nieuwe boek van Margriet van der Kooi. Zij werkt als geestelijk verzorger o.a. in het ziekenhuis in Woerden. De schrijfster heeft de gave om allerlei ontmoetingen zo te beschrijven, dat het lijkt alsof je er zelf bij bent. Wat ik vooral inspirerend en vaak ook ontroerend vind, is om te zien hoe in allerlei gesprekken het evangelie oplicht en stem krijgt. Het boekje werkt daardoor ook als stimulans om zelf te leven uit de hoop van het evangelie en hiervan te delen in contacten met anderen. Kortom: neem en lees! :-)

Er is meer! Er is meer!
Randy Clark
 


"Er is meer!"
- T. van Vliet
 
Een bijzonder boek dat niet alleen een verlangen geeft naar meer van Gods Geest, maar ook laat zien dat wij dit echt mogen verwachten in deze tijd. Het boek helpt om scepsis en ongeloof over de uitingen van de Geest te toetsen aan de Bijbel.

Machla Machla
Vries, Nine de
 


"Machla"
- Linda
 
Machla is een heftig verhaal over geheimen, eenzaamheid en verdriet. Maar ook over vergeving en genade. Over de genezende kracht van liefde. Nine de Vries schrijft een spannend verhaal zonder ongeloofwaardig te worden, een romantisch verhaal zonder zoetigheid. Machla gaat in je hoofd zitten en gaat er niet zomaar weer uit. Dat is knap gedaan, zeker als je bedenkt dat dit een debuutroman is.

Vederlicht Vederlicht
Cantrell, Julie
 


"Vederlicht"
- Eva
 
"Spannend, meeslepend en soms zelfs hartverscheurend. Geloof, hoop, liefde en moed zijn de sleutelwoorden in dit boek.

De zoon van een terrorist De zoon van een terrorist
Ebrahim, Zak
 


"De zoon van een terrorist"
- Nico van Tellingen
 
Zojuist heb ik het onlangs verschenen boek van Zak Ebrahim in één adem uitgelezen. In krap 100 bladzijdes vertelt de 30-jarige Zak zijn ongelooflijke levensverhaal. Hij heeft een Amerikaanse moeder, maar is ook opgevoed door zijn Egyptische vader die als terrorist o.a. de eerste aanslag op de Twin Towers heeft beraamd. Hij vertelt hoe hij gaandeweg is losgekomen uit de sfeer van moordzuchtige haat en fanatisme. Hoe hij andere keuzes heeft leren maken, en hoe hij deze boodschap in Amerika uitdraagt. Indrukwekkend te lezen dat iemand ondanks zijn dramatische jeugd toch zo’n positieve ontwikkeling kan doormaken. Hoop voor deze wereld! En natuurlijk, ook in 9 minuten als TED-talk te beluisteren: go.ted.com/ebrahim. Nico van Tellingen

Nachtlampje shalom blauw Nachtlampje shalom blauw
 


 
Helaas is dit artikel al jaren uitverkocht maar we willen het zo graag cadeau doen aan de kinderen ( zelf heb ik er één )

Geef Mij je angst Geef Mij je angst
Koster, Koert
 


"‘Filosofisch, spiritueel, historisch’"
- Sherry Masters
 
In 174 bladzijdes neemt Koster je mee naar de wereld van de angst, ervaren door gewone mensen en ook door belangrijke profeten met een Bijbelse visie. Tijdens het lezen van dit boek leek het alsof ik een spirituele reis naar het verleden maakte. Zo blikte Koster in het leven van Jezus, Mozes, Abram, Job enz. “Angststoornissen ontstaan door een aaneenschakeling van negatieve ervaringen. Angst is dan niet zomaar meer een emotie die iemand overkomt,zij is een deel van het leven en daarmee een manier van leven of van zijn geworden. De angstervaring lijkt deels samen te vallen met de angstige persoon. Er is een overlap, zonder dat de mens ooit samenvalt met de angst- of paniekstoornis. Een persoon is nooit één en al angst.” Ik ben dol op religieuze boeken, maar eerlijk gezegd zijn er weinig boeken in dit genre die vlot geschreven zijn en een meeslepend karakter kennen, en bovendien niet-commercieel zijn. Commerciële boeken missen veelal inhoud. ‘Geef Mij je angst’heeft zekereen erg goede inhoud. Dit boek lees je niet, dit boek voel je. Er zijn weinig auteurs zoals Koster. De prachtige zwarte cover, met een vrouw die angstig in een donkere ruimte zit, beeldt angst maar al te goed uit. Het boek bestaat uit 10 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met vragen die te denken geven. Tevens maken we kennis met veel quotes van diverse beroemdheden. Deze quote vond ik enorm krachtig: “Het grootste geluk van mensen is de bevrijding van angst”, Walter Rathenau, schrijver en politicus (1867-1922). Deze quote zet je toch wel aan het denken. “Eén van die momenten waar angst komt opzetten, is tijdens de verheerlijking op de berg (vgl. Mat.17:1 e.v.). Jezus neemt zijn dichtste intimi mee de berg op. Petrus, Jakobus en Johannes zijn de bevoorrechten. Zij mogen iets verder reiken in de omgang met God. Allereerst zien zij Jezus voor hun ogen veranderen. Er vindt een gedaantewisseling of metamorfose plaats. Jezus’ gezicht straalt als de zon en zijn kleding wordt wit gelijk het licht. Oogverblindend moet het zijn geweest. Dit is het eerste indrukwekkende moment. Daarna volgt in rap tempo het tweede indrukwekkende moment: er verschijnen plotsklaps twee Oudtestamentische zwaargewichten, namelijk Mozes en Elia. Deze blijken al eerder te zijn opgedoken en met Jezus in gesprek te zijn geweest.” Als je wilt begrijpen wat angst inhoudt en hoe je er mee moet omgaan, dan moet je dit boek hebben gelezen. Het boek stelt je erg gerust en lijkt net ‘mindfullness’. Er zijn weinig boeken die vanaf de cover tot en met de inhoud geweldig zijn. ‘Geef Mij je angst’ is een van die boeken. Vanaf de eerste bladzijde werd ik meegesleept in dit prachtige boek. Dit boek is een aanrader voor iedereen en krijgt vijf sterren. Koert Koster (1973) debuteerde in 2012 met de dichtbundel ‘Zij is mijn moeder’. Daarna volgden o.a. ‘Spiegelend Oppervlak’, ‘Gebroken Wereld’, ‘Wondermooi Mensje’, enz. Inmiddels heeft Koster al twintig boeken op zijn naam staan. Koster studeerde theologie en filosofie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.