Morgen geopend van 09:00 tot 17:30 uur
Nationale EntertainmentCard
Nationale Boekenbon
VVV Cadeaukaart
iDEALPayPalVisa MasterCard

Recensies

Notitiebijbel (HSV/Schrijfbijbel) Notitiebijbel (HSV/Schrijfbijbel)
 


"Mooie aanwinst!"
- Marjolein
 
De notitiebijbel heeft een fijne brede kantlijn met dunne lijntjes aan de buitenkant van het boek. Dat maakt deze bijbel erg geschikt voor notities en biblejournaling. De prachtige en stevige omslag maken deze bijbel erg geschikt om overal mee naar toe te nemen. Fijne aanwinst vind ik deze Notitiebijbel in de Herziene Statenvertaling!’

Merkteken van de koning Merkteken van de koning
Green, Jocelyn
 


"Prachtige roman"
- Daniëlle
 
Het ‘Merkteken van de koning’ is een indringende, meeslepend geschreven historische roman over vroedvrouw Julianne Chevalier die wordt verbannen naar de Franse kolonie in Louisiana, Amerika. Zonder de situatie mooier voor te stellen dan die was, schetst Jocelyn Green het harde leven in de kolonie met alle ontberingen waarmee de inwoners te maken kregen. Door die realistische weergave komt het verhaal bij je binnen en raakt het een gevoelige snaar, en de vele historische details die erin zijn opgenomen, zorgen ervoor dat de geschiedenis tot leven komt. En de boodschap die tussen de regels door te lezen is - vergeef anderen, zelfs je vijanden, en heb hen lief - maakt het tot meer dan alleen een mooi verhaal. Kortom: een prachtige roman die meer dan het lezen waard is.

Het Kremlin Complot Het Kremlin Complot
Rosenberg, Joel C.
 


"Boeiend en knap geschreven"
- Joost
 
Al in het begin worden de carrières van de Amerikaan Marcus en de Rus Oleg tegenover gezet. Beiden dienen hun land uit vaderlandsliefde. Marcus meldt zich na de terroristische aanval op de Twin Towers direct aan bij de mariniers. Daarvoor gaat hij verschillende keren naar Irak, waar hij hard vecht. Hij ontvangt daarvoor het purple heart. Na 4 jaar wordt kiest hij voor zijn gezin en gaat niet verder in het leger. Hij komt in de veiligheidsdienst. Maar daardoor is hij ook heel vaak weg van zijn gezin. Oleg komt in dienst bij de Russische president doordat hij zijn schoonzoon wordt. Eerst mag hij alleen onbelangrijke dingen notuleren maar hij krijgt steeds belangrijkere taken. Daarmee groeit ook het vertrouwen van de president in hem. Maar wat hij ziet gaat hem steeds meer tegen staan. De president is gek op geld, seks en drank. Hij geeft er niks om dat veel Russen het arm hebben. En hij wil steeds meer landen annexeren. Een tijdlang lijkt hij daar mee weg te komen, maar het wordt steeds spannender en Oleg vreest een kernoorlog. Beide mannen zijn een spil in een bijzonder gevaarlijke situatie. Kunnen zij een ramp tegenhouden? Het is bijna eng hoe realistisch dit boek van Rosenberg is. Hij tekent de Russische heerser zoals Poetin is. Natuurlijk weet hij niet precies wat hij denkt, maar sommige gebeurtenissen zijn echt gebeurd. Het boek is vooral op het einde erg spannend. Boeiend en knap geschreven!

Waar het geluk wacht Waar het geluk wacht
Hedlund, Jody
 


"Prachtig verhaal"
- Conny
 
Wat een prachtig verhaal, ik kon met moeite stoppen om te gaan slapen bijvoorbeeld. Goed verhaal, lekker spannend. Kan niet wachten op deel 2.

De dochter van de houtzager De dochter van de houtzager
Olsson, Vibeke
 


"Mooi!"
- Carine
 
Indrukwekkend boek, en ontroerend mooi geschreven!

Haggadah van onze redding Haggadah van onze redding
 


 
Dit boek is een aanwinst voor iedereen! Een wereld gaat open en Goede vrijdag en Pasen krijgt 1,2,3...dimensies extra!

Fluisterende liefde Fluisterende liefde
Schouten, Saskia
 


"Fluisterende Liefde"
- Linda
 
Geweldig boek dat een vervolg is op Schrijversliefde. Het verhaal is realistisch en verrassend, vol wendingen balancerend op op het randje van liefde, bedrog, toeval en karma met diverse locaties variërend van Spanje tot Hongarije.

Andere Paulus Andere Paulus
Koster, Koert
 


"Goed, helder en origineel geschreven!"
- Ds. Jeroen van Olffen
 
Voor mensen die vertrouwd zijn met de Kerk en het christelijk geloof is Paulus een oude bekende. Kennen wij de persoon Paulus wel goed? Door de eeuwen heen wordt Paulus zo uitgelegd dat we beter zijn leer kennen, dan de persoon zelf. Koert Koster verstaat de kunst om ons in zijn boek “Een andere Paulus” kennis te laten maken met Paulus zoals hij werkelijk was. Paulus als mens. Fel en fanatiek, maar ook zacht en bescheiden. We leren de andere Paulus niet kennen door de bril van de Christelijke dogmatiek, maar door hem weer te plaatsen in zijn tijd en context. Paulus heeft geen andere ambities dan Jezus Christus te dienen. Jezus is Zijn meester. Paulus heeft Jezus slechts 1x ontmoet, maar met de 12 apostelen wordt hij Zijn volgeling en ambassadeur en hij beschrijft hoe wij Hem persoonlijk kunnen leren kennen. Mooi is de koppeling die de auteur legt tussen Stefanus, de eerste Christen die sterft – door steniging - omwille van Jezus Christus en het uiteindelijke einde van het leven van Paulus zelf. Hij wordt geëxecuteerd in Rome. In de tussenliggende periode geeft Paulus heel steun en inspiratie voor Christenen die worden vervolgd. Ook vandaag is Paulus de woordvoerder van God om mensen die lijden en worden vervolgd te steunen en te bemoedigen. Daarmee is het boek profetisch. Vanuit een persoonlijk engagement leert de auteur ons een volgeling van Jezus Christus kennen die weet wat lijden is, die weet van alle mogelijke tegenslagen, maar die vooral weet van Jezus Christus die hem bevrijdt en die onze overwinnaar is. De auteur durft de moeilijke materie van wet en genade op een heldere manier uit te leggen. Op grond van de wet zijn wij veroordeeld. Door Gods genade in Jezus Christus zijn wij vrijgesproken. Is er geen wet meer? Is alles geoorloofd? De wet is geen dode letter. Maar we ontdekken dat wie Jezus Christus volgt overwinnaar is op het oordeel op grond van deze wet. Op grond van de wet zouden wij veroordeeld worden. Wie Jezus Christus niet aanneemt zal door de wet worden geoordeeld. Niemand kan perfect leven. De wet zal ons veroordelen. Maar Paulus wijst ons in elk vers en in elk woord van zijn brieven op de genade van Jezus Christus. De auteur heeft dit inzicht voor ons geopenbaard. Het boek is geen dogmatiek. Het boek is geen kanttekening bij bekende theologen. Het boek van Koert Koster is een persoonlijk getuigenis van zijn hernieuwde zoektocht naar de andere Paulus. Hij neemt ons in zijn boek graag mee op deze zoektocht. Laat je oude klassieke beeld van Paulus los… en ontdek de mislukkeling en de dwaas die ons méér te zeggen heeft dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Recensie, Jeroen van Olffen. Predikant, Protestantse Gemeente te Menaam. Februari 2018.

Het meisje uit het verscholen dorp Het meisje uit het verscholen dorp
Joubert, Irma
 


"Aanrader!"
- Marieke
 
Op het moment dat de Duitse soldaten een Joods gezin wat bij hun op de boerderij is ondergedoken komt arresteren, wordt de vader van Mentje ook mee afgevoerd. Mentje is op dat moment een meisje van 8 jaar. Ze weet niet waar haar vader gebleven is en is erg verward. Ze gaat op zoek naar hulp. Via het verzet komt ze in een dichtbebost gebied terecht waar veel joodse onderduikers zitten in het Pas-Opkamp. Daar verblijft Mentje een jaar en leert daar met veel emoties om te moeten gaan. Ze voelt zich ontheemd, verward, verdrietig maar toch ook op een bepaalde manier veilig. Wanneer het te onveilig voor Mentje wordt in het kamp wordt ze overgebracht naar haar familie in Arnhem. Weer afscheid nemen en een onzekere tijd tegemoet. Ze kent namelijk deze familie niet. In Arnhem aangekomen wordt ze al snel gedwongen om de leiding over het gezin te nemen, haar tante is depressief en dus daartoe niet in staat. Wanneer de slag om Arnhem losbreekt wordt Mentje geconfronteerd met hevig oorlogsgeweld. Hierbij krijgt ze te maken met twee gewonde soldaten, waarvan 1 soldaat (een Zuid Afrikaan) later in het verhaal een belangrijke rol zal spelen. Het is een aangrijpend verhaal waarbij Irma Joubert een goed stuk geschiedenis heeft weergegeven. Knap zoals ze het hoofdpersoontje heeft neergezet met alle wisselende emoties. Ook heeft ze perfecte beschrijvingen gebruikt bij de oorlogsstrijd. Aanbeland bij het deel wat zich in Afrika afspeelt heb je het idee dat je midden in het landschap zit. Prachtig beschreven. Het boek is zeker een aanrader.

Thuis op Dunleigh Hall Thuis op Dunleigh Hall
Epping, Dineke
 


"Boeiende roman"
- Jolanda
 
De karakter van zijn goed getekend. Het geloof komt vooral aan het einde van het boek voor bij William. Het is erg origineel om een historische roman te lezen vanuit een Amerikaans oogpunt! Dat geeft een hele andere kijk op de protocollen en gebruiken van de Britse en Ierse adel. Dineke Epping heeft de gave om heel boeiend te schrijven. Het boek heeft 512 bladzijden maar verveelt geen moment! Het einde is een beetje voorspelbaar, maar wel mooi.

Rode papaver Rode papaver
Florijn, Els
 


"Een boek dat je niet zomaar loslaat!"
- Jolanda
 
Anna praat niet. Ze heeft dat wel gedaan en ze kan wel zingen, maar ze blokkeert als ze moet praten. Daardoor wordt ze gemeden in het dorp. “Gelovigen kunnen zo hard zijn als kerkbanken”, want ze lopen haar kraam op de markt voorbij. En hun kinderen bespotten haar. Ze is al een poosje alleen als Arthur langs komt en haar een huwelijksaanzoek doet. In eerste instantie zegt ze nee, maar als hij langs blijft komen en ze hem leert kennen stemt ze in. Maar al snel vertrekt hij om te vechten voor zijn vaderland, België. Na een kort verlof hebben ze beiden enorme moeite met zijn vertrek. Anna besluit hem achterna te reizen en wordt verpleegster in een fronthospitaal. Het boek bevat prachtige zinnen. Els Florijn is een kunstenaar met taal. Maar het verhaal op zich mag er ook zijn! Door de hoofdstukken afwisselend voor en na het vertrek van Anna van de boerderij te laten spelen blijft het spannend. Het is een emotioneel verhaal dat de gruwelijkheid van de Eerste Wereldoorlog laat zien. Het is losjes gebaseerd op twee verpleegsters. Achterin het boek staan foto’s en meer informatie. Een boek dat je niet zomaar loslaat!

Bruid in het maanlicht Bruid in het maanlicht
Frantz, Laura
 


"Mooi boek!"
- Marijke
 
Tempe Tucke is nog jong maar heeft al veel meegemaakt. De pijn van het verlies dat ze geleden heeft draagt ze nog elke dag met zich mee. Ze heeft zich samen met haar familie gesetteld in Kentucy waar ze een herberg runnen. Tempe voelt zich als een vis in het water in de ruige natuur en trekt er dan ook graag op uit. Op één van haar tochten komt ze een man tegen; Sion Morgan, een landmeter. Steeds weer kruisen hun wegen elkaar en tasten de twee elkaar voorzichtig iets af. Sion is op zoek naar een goede gids. Het is Tempe die aan hem voorgesteld wordt. Hoewel Tempe dit helemaal niet wil, dwingen de omstandigheden haar om met Sion en zijn groep de wildernis in te trekken. Het is een avontuurlijke tocht die volgt. Laura Frantz is erg goed in het beschrijven hiervan. Het onontgonnen gebied, de geluiden, de sfeer, het gevaar, de spanning onderling... het is bijna alsof je het zelf meemaakt. Zoals te verwachten is, voelen Sion en Tempe zich tot elkaar aangetrokken. Maar is er veel wat tussen hen in staat. Beide hebben hun verleden en dragen ze geheimen met zich mee. Het verhaal zit vol onverwachte wendingen. Het eerste gedeelte loopt ietwat traag maar later zit de vaart er goed in. De karakters zijn mooi beschreven. Van de hoofdpersonen maar van mensen die een kleinere rol hebben. Mooi is het in het boek verweven waargebeurde verhaal van Daniel Boone een bekende Amerikaanse pionier. Een avontuurlijk boek waarin de romantische kant niet ontbreekt!

Woorden van wijsheid voor WEDUWEN Woorden van wijsheid voor WEDUWEN
Visscher, W.
 


"Een aangrijpend mooi boekje"
- Johan Leune
 
Ds. W. Visscher schreef een boekje: 'Woorden van wijsheid voor weduwen en weduwnaren'. Ter herinnering aan zijn lieve vrouw Mieke die op 18 februari 2015 na een lang ziekbed overleed. Ds. A. Schreuder schreef een mooie bespreking in 'De Saambinder'. Zijn vrouw overleed een maand na mevrouw Visscher. Ds. Schreuder vond het boekje zo mooi en herkenbaar dat hij het aan al zijn kinderen cadeau gaf. Dat was voor ons aanleiding om het boekje te gaan kopen. Het is een klein boekje dat in je jaszak past. Om op moeilijke momenten even te pakken. Ik heb het gelezen. In één ruk. Daar doe je een uurtje over. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Over ieder stukje kun je zomaar een tijdje mediteren. Het is niet alleen voor weduwen en weduwnaren, maar voor iedereen die een geliefde mist. Of als je in gesprek bent (of stil bent) met iemand die een geliefde aan de dood moest afstaan. Bij ieder stukje hoor je de stem van een weduwnaar. Heel concreet. Hij deelt verdriet, maar is ook vol troost. Daarom: een aangrijpend mooi boekje.

Dochters van de kust Dochters van de kust
Austin, Lynn
 


"Prachtige roman!"
- Elise
 
In dit boek lees je eerst over hoofdpersoon Geesje, die het samen met haar ouders zwaar heeft als Afgescheidenen. In dit tijd is de kerk nog een staatskerk in Nederland is een andere kerk verboden. De Afgescheidenen worden beboet en door burgers bedreigd. Ook de drukkerij van Geesjes vader wordt aangevallen. Uiteindelijk besluiten de Afgescheiden onder leiding van dominee van Raalte naar Amerika te gaan om daar een eigen stad te stichten. Als de stad Holland 50 jaar bestaat, vraagt het bestuur aan de oudsten onder hen om hun herinneringen op te schijven. Geesje gaat daarmee aan de slag. Haar verslag is eerlijk en indrukwekkend. Vol teleurstelling en verdriet en vol strijd in haar geloof. Tegelijk komt Anna samen met haar moeder naar een resort in de buurt van Holland. Haar verloofde heeft de relatie verbroken, nadat zij naar een kerk bleef gaan en hij dat niet wilde.  Bij het resort ontmoet ze de buurjongen van Geesje, Derk. Hij studeert voor dominee en helpt haar met het begrijpen van de bijbel.  Het einde van het boek is wonderlijk en reëel. Geesje en Anne worden heel goed beschreven en zo ook hun geloof. De deels Nederlandse geschiedenis van de Afgescheidenen is ook goed beschreven.  Dit dikke boek is uitgevoerd met een harde kaft met papieren omslag.  Het is een prachtig en boeiend boek!

De herberg van Ivy Hill / 1 De herberg van Ivy Hill / 1
Klassen, Julie
 


"De herberg van Ivy Hill"
- Jolanda
 
Een heerlijke historische romans, met goed uitgewerkte karakters en historische details. Jane Bell is een jaar geleden weduwe geworden, toen haar man stierf door een ongeluk. Tot ieders verrassing heeft hij haar zijn herbier nagelaten. Jane is van hoge komaf en heeft nooit gewer§kt. John wilde ook niet dat ze werkte.    Maar als de bank een lening van 15.000 pond op komt eisen beseft ze dat niet alleen haar eigen toekomst maar ook die van het personeel op het spel staat. Ze zal binnen korte tijd een goed plan moeten hebben om de herberg rendabel te maken. Er moet meer geld binnenkomen.   Het is niet makkelijk voor Jane om te weten wie ze kan vertrouwen. Wil haar schoonmoeder helpen, of heeft ze liever niet dat Jane de herberg leidt? En wat wil Patrick, haar zwager? Dan is er nog en mysterieuze Gable Lock, die een vriend van John was. Weet hij wat er precies met Joh is gebeurd?   Tussen de belevenissen van Jane lezen we ook over haar vriendin Mercy en haar vroegere vriendin Rachel. Rachels vader is ziek en er is geen wettig erfgenaam. Rachel kan als vrouw niet erven en zal haar ouderlijk huis uitgezet worden door een verre neef. Maar ze heeft altijd op Jane neergekeken sinds die met een herbergier is getrouwd, dus daar kan ze niet meer mee praten.   Voor verschillende dames spelen mannen in het dorp een grote rol. Sommigen beseffen het niet eens. Liefde hangt in de lucht, maar wordt niet altijd beantwoord.   Dit boek is het eerste deel van een serie en heeft een ietwat open einde. Ik kijk nu al uit naar het volgende deel en hoe de relaties tussen de mensen in Ivy Hill zich zullen ontwikkelen.

Erfenis Erfenis
Phillips, Michael
 


"De erfenis"
- Jenneke
 
‘De erfenis is een prachtige roman…’ ‘Na de laatste bladzijde kun je niet wachten tot het volgende deel in de boekhandel ligt…’

Annemieke zet door Annemieke zet door
Zoeteman-M, T.
 


"WAUW!"
- Esmee
 
Ik heb hem ook gekocht. Dit boek is prachtig, indrukwekkend en gewoon leuk om te lezen!

Annemieke zet door Annemieke zet door
Zoeteman-M, T.
 


"Prachtig boek"
- Lieke van der Steen
 
Ik vind dit een prachtig boek. Als je eenmaal in dit boek gaat lezen, kun je niet meer stoppen! Als je niet weet welk boek je wilt, koop dan dit boek!

Het kleine meisje van de hoop Het kleine meisje van de hoop
Kooi, Margriet van der
 


"Het kleine meisje van de hoop"
- Marco
 
"Het kleine meisje van de hoop. Nieuwe gesprekken over God en ons" In de afgelopen week las ik het nieuwe boek van Margriet van der Kooi. Zij werkt als geestelijk verzorger o.a. in het ziekenhuis in Woerden. De schrijfster heeft de gave om allerlei ontmoetingen zo te beschrijven, dat het lijkt alsof je er zelf bij bent. Wat ik vooral inspirerend en vaak ook ontroerend vind, is om te zien hoe in allerlei gesprekken het evangelie oplicht en stem krijgt. Het boekje werkt daardoor ook als stimulans om zelf te leven uit de hoop van het evangelie en hiervan te delen in contacten met anderen. Kortom: neem en lees! :-)

Er is meer! Er is meer!
Randy Clark
 


"Er is meer!"
- T. van Vliet
 
Een bijzonder boek dat niet alleen een verlangen geeft naar meer van Gods Geest, maar ook laat zien dat wij dit echt mogen verwachten in deze tijd. Het boek helpt om scepsis en ongeloof over de uitingen van de Geest te toetsen aan de Bijbel.