Nu geopend!
Van 09:00 tot 18:00 en van 19:00 tot 21:00 uur
Nationale EntertainmentCard
Nationale Boekenbon
VVV Cadeaukaart
iDEALPayPalVisa MasterCard

Nieuws

Christelijke Kinderboekenmaand

Kinderboekenmaand 2013Van 21 september tot en met de hele maand oktober organiseert boekhandel De Hoeksteen de Christelijke Kinderboekenmaand met als thema H, doe je mee?. Dit thema gaat over sport en spel en over winnen en verliezen. Je vraagt aan een ander: "H, doe je mee? Soms win je en soms verlies je. Je probeert vol te houden, je geeft niet op en je gt ervoor! Het samenlees-prentenboek Ren, juf Ren! van Corien Oranje en Marja Meijer is tijdens de Kinderboekenmaand voor 4,95 verkrijgbaar. Het actieboek Top! Van Helga Warmels krijgt elke klant gratis bij aankoop van tenminste 10,00 aan kinder- of jeugdboeken. De winkel is aangekleed met vrolijke materialen en ook de nieuwe Ok4Kids-cd komt weer uit.  

Prentenboek Ren, juf Ren!
Het prentenboek Ren, juf Ren! gaat over juf Fiep en haar avontuurlijke groep 3. In de klas is vandaag een enorme slagroomtaart bezorgd. Die is voor de winnaar van de meesters- en juffenrace. Maar tijdens de race gaat een onbekende man er vandoor met de taart en de beker. Juf Fiep moet hem zien te stoppen. Maar hoe? Dit vrolijke prentenboek is geschreven als een samenleesboek. De vetgedrukte tekst is voor kinderen vanaf 6 jaar (M3, AVI-1) al zelf te lezen. Corien Oranje schreef met Ren, juf Ren! een vijfde deel over juf Fiep en haar dappere klas. Marja Meijer maakte de kleurrijke en humoristische illustraties. 

Actieboek Top!
Op de dag dat zijn opa wordt begraven ziet de elfjarige Jisse op televisie iets over de Alpe d'HuZes, een wielerevenement waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Hij laat vallen dat het hem wel gaaf lijkt, in de Alpen fietsen, waarop zijn familie meteen de conclusie trekt dat Jisse ter nagedachtenis aan opa zelf aan de Alpe d'Huzes wil meedoen. Jisse wil dat helemaal niet, maar het lukt hem niet dat duidelijk te maken. Al gauw merkt Jisse dat er voordeeltjes kleven aan het meedoen aan de Alpe d'HuZes: Hij krijgt een nieuwe racefiets en zijn vader maakt opeens veel meer tijd voor hem vrij. Dat het niet helemaal lekker voelt probeert hij van zich af te duwen. Maar hoe dichterbij de dag van het vertrek komt, hoe slechter hem dat lukt. Moet hij vertellen dat hij een bedrieger is, ook als zijn vader en hij al met de fietsen op het dak van de auto onderweg zijn naar Zuid-Frankrijk? Top! is voor kinderen in de midden- en bovenbouw, van 6 tot 12 jaar. 

Nieuwe Ok4Kids cd
Traditiegetrouw verschijnt ook de nieuwe Ok4Kids-cd bij de start van de Christelijke Kinderboekenmaand. De cd's uit deze serie behoren al jarenlang tot de best verkochte christelijke kindercd's in Nederland. Op dit album H, doe je mee? staan vrolijke vlotte liedjes van onder andere Herman Boon, Wim Bevelander, Gert-Jan & Hanneke Scherff, Marcel Zimmer en Elly Zuiderveld. Bij de cd wordt een muziekboek uitgegeven, waarmee de liedjes op basisscholen of in zondagsschoolgroepen kunnen worden aangeleerd. Speciaal voor kinderkoren en scholen verschijnt daarnaast een backingtrack-cd met achtergrondmuziek, bedoeld om uitvoeringen of concerten te geven. 

Werkmap basisscholen
Voor de basisscholen is een werkmap gemaakt met lessuggesties en verwerkingen rond het thema H, doe je mee? De map heeft een praktisch A4-formaat met vrij kopieerbare werkbladen. 

De Christelijke Kinderboekenmaand is een initiatief van de Werkgroep Christelijke Kinderboeken (WCK) van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB). De werkgroep stimuleert sinds de oprichting in 1995 het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van christelijke kinderboeken.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatst uitgekomen boeken, nieuwtjes en acties. Meld u hieronder aan de onze nieuwsbrief!

 
18/07/2018Belangrijk: Vakantiesluiting en boekentips voor de vakantie!
23/05/2018Ontmoet Lynn Austin in onze winkel!
09/05/2018Moederdag komt er aan...
 
Uw voornaam:
Uw naam:
Uw e-mail:
* = verplicht