Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Christelijke Kinderboekenmaand 2019

De Christelijke Kinderboekenmaand wordt DV in oktober 2019 voor de 25ste keer bij Boekhandel De Hoeksteen georganiseerd.

In 2019 is het thema van de Christelijke Kinderboekenmaand 'Op reis'. Op reis gaan doe je niet zomaar. Het vereist een goede voorbereiding. Je moet een bestemming kiezen. Dan moet je bedenken wat je mee neemt, hoe je ernaar toe gaat en wie er mee gaat. De voorbereiding mag de pret niet drukken, want hoe spannend het ook is, het is vooral ook heel leuk! Op reis gaan betekent nieuwe ervaringen opdoen.

Het thema sluit aan bij de verhalen over reizen in de Bijbel. Denk hierbij aan de reis van Mozes. Hij leidde de reis van het volk Israël vanuit Egypte naar het beloofde land.

Drie auteurs
Het thema van de Christelijke Kinderboekenweek 2019 wordt in drie actieboeken uitgewerkt. Voor de onderbouw een prentenboek van Hanneke Mostert en Hester Nijhof. Liesbet van Binsbergen met de wereldreis voor de middenbouw en Leanne van Spronsen maakt het boek Plan B voor de bovenbouw.

CD en werkmap
Voor scholen, kerken en clubs en uiteraard vooral voor thuis verschijnt een nieuwe cd in de serie Oké4kids die aansluit bij het Thema van de Christelijke Kinderboekenweek. Voor leerkrachten van basisscholen wordt een werkmap christelijke kinderboekenmaand gemaakt met les suggesties en verwerkingen rond het thema en de actieboeken.

De actieperiode is van 1 tot en met 31 oktober.

Op wereldreis (AVI M5) Binsbergen, Liesbeth van
voorraad onbekend
€ 5,95
Plan B LUISTERBOEK Spronsen, Leanne van
voorraad onbekend
€ 5,95
voorraad onbekend
€ 6,95
Met muisje gijs op wereldreis ACTIEBOEK Mostert-Wensink, Hanneke
voorraad onbekend
€ 6,95
Plan B Spronsen, Leanne van
voorraad onbekend
€ 5,95
Werkmap Op Reis (Chr.Kinderboekenmaand) Werkmap voor Basisscholen 2019
voorraad onbekend
€ 13,50