Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

34 recensies geschreven
pagina 1 van 4
‘Het is een boek dat je bij de keel grijpt en niet meer loslaat. Gemma Liviero is een topper.’ Geschreven door Hebban op 21 december 2018
Scherven van hoop Liviero, Gemma
voorraad onbekend
€ 22,50

'Scherven van hoop' van Gemma Liviero: een aangrijpend oorlogsverhaal over een Nazi-arts, een Joodse vrouw en een klein meisje, wier wegen op een bijzondere manier samenkomen.

Drie verschillende mensen proberen op hun eigen manier om te gaan met de verschrikkingen van de oorlog. Wilhelm, een Nazi-arts met gewetenswroeging; Elsi, een jonge Joodse vrouw die probeert te overleven in een Poolse getto; en Matilda, een meisje dat vastgehouden wordt in een Lebensborn kliniek waar het Arische ras wordt verbeterd. Wanneer hun wegen zich kruisen, vechten ze samen voor een nieuw bestaan. Maar de oorlog laat diepe sporen na.

‘Bischof heeft een prachtige roman geschreven.’ Geschreven door NN op 21 december 2018
voorraad onbekend
€ 19,99

'De zoete geur van appelcider' van Joanne Bischof is een prachtig geschreven en meeslepende roman waarin een hoofdrol is weggelegd voor de doofstomme Thor.

Aan het eind van de negentiende eeuw verhuist de jonge weduwe Aven Norgaard van Noorwegen naar Amerika om te gaan inwonen bij een tante van haar overleden man en haar drie kinderen. Bij aankomst blijkt de tante overleden en wordt ze tot haar verbazing opgewacht door drie volwassen neven, die in hun levensonderhoud voorzien met het brouwen van cider.

Tussen Aven en de charmante Haakon ontstaat al snel een hechte vriendschap. Maar het is de gevoelige, doofstomme Thor die Avens hart steelt. Thor is echter verslaafd aan zijn eigen cider, een probleem dat Aven dankzij haar overleden echtgenoot pijnlijk bekend voorkomt. Zolang de verslaving zijn leven blijft beheersen, heeft de liefde tussen Thor en Aven geen kans.

Treffend brengt Joanne Bishof de stille wereld van Thor tot leven. 'De zoete geur van appelcider' is een boek dat geen lezer onberoerd zal laten.

Mooie aanwinst! Geschreven door Marjolein op 12 oktober 2018
voorraad onbekend
€ 46,50

De notitiebijbel heeft een fijne brede kantlijn met dunne lijntjes aan de buitenkant van het boek. Dat maakt deze bijbel erg geschikt voor notities en biblejournaling. De prachtige en stevige omslag maken deze bijbel erg geschikt om overal mee naar toe te nemen. Fijne aanwinst vind ik deze Notitiebijbel in de Herziene Statenvertaling!'

Prachtige roman Geschreven door Daniëlle op 31 juli 2018
Merkteken van de koning Green, Jocelyn
voorraad onbekend
€ 20,-

Het 'Merkteken van de koning' is een indringende, meeslepend geschreven historische roman over vroedvrouw Julianne Chevalier die wordt verbannen naar de Franse kolonie in Louisiana, Amerika.
Zonder de situatie mooier voor te stellen dan die was, schetst Jocelyn Green het harde leven in de kolonie met alle ontberingen waarmee de inwoners te maken kregen.

Door die realistische weergave komt het verhaal bij je binnen en raakt het een gevoelige snaar, en de vele historische details die erin zijn opgenomen, zorgen ervoor dat de geschiedenis tot leven komt.
En de boodschap die tussen de regels door te lezen is - vergeef anderen, zelfs je vijanden, en heb hen lief - maakt het tot meer dan alleen een mooi verhaal.

Kortom: een prachtige roman die meer dan het lezen waard is.

Boeiend en knap geschreven Geschreven door Joost op 14 juli 2018
Het Kremlin Complot Rosenberg, Joel C.
voorraad onbekend
€ 22,50

Al in het begin worden de carrières van de Amerikaan Marcus en de Rus Oleg tegenover gezet. Beiden dienen hun land uit vaderlandsliefde. Marcus meldt zich na de terroristische aanval op de Twin Towers direct aan bij de mariniers.
Daarvoor gaat hij verschillende keren naar Irak, waar hij hard vecht. Hij ontvangt daarvoor het purple heart.
Na 4 jaar wordt kiest hij voor zijn gezin en gaat niet verder in het leger. Hij komt in de veiligheidsdienst. Maar daardoor is hij ook heel vaak weg van zijn gezin.

Oleg komt in dienst bij de Russische president doordat hij zijn schoonzoon wordt. Eerst mag hij alleen onbelangrijke dingen notuleren maar hij krijgt steeds belangrijkere taken. Daarmee groeit ook het vertrouwen van de president in hem. Maar wat hij ziet gaat hem steeds meer tegen staan. De president is gek op geld, seks en drank. Hij geeft er niks om dat veel Russen het arm hebben. En hij wil steeds meer landen annexeren. Een tijdlang lijkt hij daar mee weg te komen, maar het wordt steeds spannender en Oleg vreest een kernoorlog.

Beide mannen zijn een spil in een bijzonder gevaarlijke situatie. Kunnen zij een ramp tegenhouden?

Het is bijna eng hoe realistisch dit boek van Rosenberg is. Hij tekent de Russische heerser zoals Poetin is. Natuurlijk weet hij niet precies wat hij denkt, maar sommige gebeurtenissen zijn echt gebeurd. Het boek is vooral op het einde erg spannend. Boeiend en knap geschreven!

Prachtig verhaal Geschreven door Conny op 14 juli 2018
Waar het geluk wacht Hedlund, Jody
voorraad onbekend
€ 21,99

Wat een prachtig verhaal, ik kon met moeite stoppen om te gaan slapen bijvoorbeeld. Goed verhaal, lekker spannend. Kan niet wachten op deel 2.

Mooi! Geschreven door Carine op 14 juli 2018
voorraad onbekend
€ 20,99

Indrukwekkend boek, en ontroerend mooi geschreven!

Aanwinst! Geschreven op 1 april 2018
voorraad onbekend
€ 12,95

Dit boek is een aanwinst voor iedereen! Een wereld gaat open en Goede vrijdag en Pasen krijgt 1,2,3...dimensies extra!

Fluisterende Liefde Geschreven door Linda op 8 maart 2018
Fluisterende liefde Schouten, Saskia
voorraad onbekend
€ 16,95

Geweldig boek dat een vervolg is op Schrijversliefde. Het verhaal is realistisch en verrassend, vol wendingen balancerend op op het randje van liefde, bedrog, toeval en karma met diverse locaties variërend van Spanje tot Hongarije.

Goed, helder en origineel geschreven! Geschreven door Ds. Jeroen van Olffen op 7 maart 2018
Andere Paulus Koster, Koert
voorraad onbekend
€ 14,95

Voor mensen die vertrouwd zijn met de Kerk en het christelijk geloof is Paulus een oude bekende. Kennen wij de persoon Paulus wel goed? Door de eeuwen heen wordt Paulus zo uitgelegd dat we beter zijn leer kennen, dan de persoon zelf.

Koert Koster verstaat de kunst om ons in zijn boek “Een andere Paulus” kennis te laten maken met Paulus zoals hij werkelijk was. Paulus als mens. Fel en fanatiek, maar ook zacht en bescheiden.

We leren de andere Paulus niet kennen door de bril van de Christelijke dogmatiek, maar door hem weer te plaatsen in zijn tijd en context.

Paulus heeft geen andere ambities dan Jezus Christus te dienen. Jezus is Zijn meester. Paulus heeft Jezus slechts 1x ontmoet, maar met de 12 apostelen wordt hij Zijn volgeling en ambassadeur en hij beschrijft hoe wij Hem persoonlijk kunnen leren kennen.

Mooi is de koppeling die de auteur legt tussen Stefanus, de eerste Christen die sterft – door steniging - omwille van Jezus Christus en het uiteindelijke einde van het leven van Paulus zelf. Hij wordt geëxecuteerd in Rome. In de tussenliggende periode geeft Paulus heel steun en inspiratie voor Christenen die worden vervolgd. Ook vandaag is Paulus de woordvoerder van God om mensen die lijden en worden vervolgd te steunen en te bemoedigen.

Daarmee is het boek profetisch. Vanuit een persoonlijk engagement leert de auteur ons een volgeling van Jezus Christus kennen die weet wat lijden is, die weet van alle mogelijke tegenslagen, maar die vooral weet van Jezus Christus die hem bevrijdt en die onze overwinnaar is.

De auteur durft de moeilijke materie van wet en genade op een heldere manier uit te leggen. Op grond van de wet zijn wij veroordeeld. Door Gods genade in Jezus Christus zijn wij vrijgesproken. Is er geen wet meer? Is alles geoorloofd? De wet is geen dode letter. Maar we ontdekken dat wie Jezus Christus volgt overwinnaar is op het oordeel op grond van deze wet. Op grond van de wet zouden wij veroordeeld worden. Wie Jezus Christus niet aanneemt zal door de wet worden geoordeeld.
Niemand kan perfect leven. De wet zal ons veroordelen. Maar Paulus wijst ons in elk vers en in elk woord van zijn brieven op de genade van Jezus Christus.

De auteur heeft dit inzicht voor ons geopenbaard. Het boek is geen dogmatiek. Het boek is geen kanttekening bij bekende theologen. Het boek van Koert Koster is een persoonlijk getuigenis van zijn hernieuwde zoektocht naar de andere Paulus. Hij neemt ons in zijn boek graag mee op deze zoektocht. Laat je oude klassieke beeld van Paulus los… en ontdek de mislukkeling en de dwaas die ons méér te zeggen heeft dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Recensie,
Jeroen van Olffen.
Predikant, Protestantse Gemeente te Menaam.
Februari 2018.