Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

42 recensies geschreven
pagina 1 van 5
Geachte Mr. Knightley[ e-boeke-boek ] Katherine Reay
direct downloaden
€ 9,99
Geachte Mr. Knightley
Geschreven door Annet van Ballegooijen op 13 februari 2020

Wat een origineel taalgebruik in dit boek. Ook de link naar de liefde voor Jane Austen is duidelijk aanwezig, maar op een frisse, leuke manier. Het boek is liefdevol, verrassend en heeft een leuke ontknoping aan het eind. Een aanrader. Ik ben fan!

Thuis in elke tijd Wijnands, Catherine
voorraad onbekend
€ 24,95
thuis in elke tijd
Geschreven door M.G.v.d.Most op 17 augustus 2019

Bijzonder genoten van dit uitstekend geschreven boek , goed stukje geschiedenis.Zeker als Rotterdammer zijnde.

Tot ik je vind Dobson, Melanie
voorraad onbekend
€ 22,99
Tot ik je vind - Melanie Dobson
Geschreven door Annet van Ballegooijen op 23 juli 2019

Wat een prachtig, gevoelig en geloofwaardig boek is dit. Heden en verleden grijpen wonderlijk mooi in elkaar en het liefst lees je dit boek in één adem uit. Een vlot geschreven boek waar de romantiek ook zeker niet ontbreekt. Het blijft boeien en tot de laatste bladzijde zeer interessant. De grote vraag blijft je bezig houden: Vindt Daniel Brigitte terug? Koop en lees!

Russische roulette Rosenberg, Joel C.
voorraad onbekend
€ 15,-
Actueel en een goed verhaal!
Geschreven door M.J. op 5 juli 2019

'Ik heb alle boeken van Joel C. Rosenberg die in het Nederlands zijn verschenen gelezen. Het zijn niet alleen thrillers, er zit een boodschap in. Deze man heeft visie.

voorraad onbekend
€ 19,99
Mooi boek
Geschreven door Elise op 19 juni 2019

Dit boek gaat over een Duitse vrouw die getrouwd met een man van Roma afkomst. Haar man en kinderen worden naar Auschwitz gebracht en zij gaat mee ondanks dat ze Duits is. Helene valt in de smaak bij arts Mengele en krijgt de opdracht een schooltje voor kinderen op te zetten in het kamp. Ze weet niet wat het uiteindelijke doel is maar weet wel dat de artsen geen goede bedoelingen hebben. Het boek beschrijft geen nare details maar je voelt zeker aan dat het er erg ellendig is.
Wat een ongelooflijk moedige vrouw die vecht voor (haar) kinderen om een beetje verlichting te geven op een diep duistere plek. Het slot van het boek zag ik niet aankomen maar maakte Helene nog moediger!

Bruid van de bergen(dl.1) Heitzmann, Kristen
voorraad onbekend
€ 23,99
De moeite waard
Geschreven door Jenneke op 31 mei 2019

'Ik ben al lang fan van Heitzmanns werk en ook dit boek is weer de moeite waard: een dikke vierhonderd pagina's smullen van een romantisch verhaal dat geen moment flauw of zoetig wordt. Het verhaal voert je terug in de tijd, naar het Wilde Westen van de VS, waar rovers, ratelslangen en de dreiging van indiaanse aanvallen het leven gevaarlijk maken.'

Mijn leven liep anders Stuart, Kelli
voorraad onbekend
€ 24,50
Indrukwekkende roman
Geschreven door NN op 9 maart 2019

Mijn leven liep anders is een indrukwekkende roman welke zich afspeeld in de tweede wereldoorlog. Uniek aan dit verhaal is dat het vanuit vier verschillende personages geschreven is. Het is in het begin wat lastig om steeds over te springen van de ene naar de andere persoon maar een blik op de achterzijde van het boek helpt je.

Vier aangrijpende verhalen van hele verschillende mensen die met elkaar verbonden zijn door de oorlog. Vreselijke gebeurtenissen worden aan het licht gesteld; het leven in een werkkamp, onderdrukking, verkrachting en (massa)moorden. Als je dan weet dat het boek gebaseerd is op gebeurtenissen die echt plaatsgevonden hebben is het extra hartverscheurend. Denk bijvoorbeeld aan de massaslachting bij Babi Jar. Ontzettend!

Wat ook duidelijk naar voren komen in dit boek is dat lang niet alle oorlogvoerende achter hun daden staan maar om wat voor reden ook gedwongen worden. De schrijfster laat zien dat er mannen die op het oog vijanden zijn in werkelijkheid aan de andere zijde van de oorlog staan en veel goed verricht hebben.
De spanning is in de eerste helft van het boek meer aanwezig dan erna, dat is wat jammer. Het einde loopt niet voor alle personages goed af. Dat zou ook niet reëel zijn. Maar de overlevende krijgen wel een nieuwe start en hoop op een toekomst. Een boek wat je emotioneel raakt en je lang bij blijft. Het is goed om af en toe zulke boeken te lezen zodat we niet vergeten wat onze voorouders mee moesten maken.

Scherven van hoop Liviero, Gemma
voorraad onbekend
€ 22,50
‘Het is een boek dat je bij de keel grijpt en niet meer loslaat. Gemma Liviero is een topper.’
Geschreven door Hebban op 21 december 2018

'Scherven van hoop' van Gemma Liviero: een aangrijpend oorlogsverhaal over een Nazi-arts, een Joodse vrouw en een klein meisje, wier wegen op een bijzondere manier samenkomen.

Drie verschillende mensen proberen op hun eigen manier om te gaan met de verschrikkingen van de oorlog. Wilhelm, een Nazi-arts met gewetenswroeging; Elsi, een jonge Joodse vrouw die probeert te overleven in een Poolse getto; en Matilda, een meisje dat vastgehouden wordt in een Lebensborn kliniek waar het Arische ras wordt verbeterd. Wanneer hun wegen zich kruisen, vechten ze samen voor een nieuw bestaan. Maar de oorlog laat diepe sporen na.

voorraad onbekend
€ 21,99
‘Bischof heeft een prachtige roman geschreven.’
Geschreven door NN op 21 december 2018

'De zoete geur van appelcider' van Joanne Bischof is een prachtig geschreven en meeslepende roman waarin een hoofdrol is weggelegd voor de doofstomme Thor.

Aan het eind van de negentiende eeuw verhuist de jonge weduwe Aven Norgaard van Noorwegen naar Amerika om te gaan inwonen bij een tante van haar overleden man en haar drie kinderen. Bij aankomst blijkt de tante overleden en wordt ze tot haar verbazing opgewacht door drie volwassen neven, die in hun levensonderhoud voorzien met het brouwen van cider.

Tussen Aven en de charmante Haakon ontstaat al snel een hechte vriendschap. Maar het is de gevoelige, doofstomme Thor die Avens hart steelt. Thor is echter verslaafd aan zijn eigen cider, een probleem dat Aven dankzij haar overleden echtgenoot pijnlijk bekend voorkomt. Zolang de verslaving zijn leven blijft beheersen, heeft de liefde tussen Thor en Aven geen kans.

Treffend brengt Joanne Bishof de stille wereld van Thor tot leven. 'De zoete geur van appelcider' is een boek dat geen lezer onberoerd zal laten.