Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Recensies

37 recensies geschreven
pagina 1 van 4
De moeite waard Geschreven door Jenneke op 31 mei 2019
Bruid van de bergen Heitzmann, Kristen
voorraad onbekend
€ 23,99

'Ik ben al lang fan van Heitzmanns werk en ook dit boek is weer de moeite waard: een dikke vierhonderd pagina's smullen van een romantisch verhaal dat geen moment flauw of zoetig wordt. Het verhaal voert je terug in de tijd, naar het Wilde Westen van de VS, waar rovers, ratelslangen en de dreiging van indiaanse aanvallen het leven gevaarlijk maken.'

Mooie roman Geschreven door Femke op 3 april 2019
Anker in de storm Austin, Lynn
voorraad onbekend
€ 24,99

Mooie lessen over vergeving, naastenliefde en het volgen van Jezus

Indrukwekkende roman Geschreven door NN op 9 maart 2019
Mijn leven liep anders Stuart, Kelli
voorraad onbekend
€ 24,50

Mijn leven liep anders is een indrukwekkende roman welke zich afspeeld in de tweede wereldoorlog. Uniek aan dit verhaal is dat het vanuit vier verschillende personages geschreven is. Het is in het begin wat lastig om steeds over te springen van de ene naar de andere persoon maar een blik op de achterzijde van het boek helpt je.

Vier aangrijpende verhalen van hele verschillende mensen die met elkaar verbonden zijn door de oorlog. Vreselijke gebeurtenissen worden aan het licht gesteld; het leven in een werkkamp, onderdrukking, verkrachting en (massa)moorden. Als je dan weet dat het boek gebaseerd is op gebeurtenissen die echt plaatsgevonden hebben is het extra hartverscheurend. Denk bijvoorbeeld aan de massaslachting bij Babi Jar. Ontzettend!

Wat ook duidelijk naar voren komen in dit boek is dat lang niet alle oorlogvoerende achter hun daden staan maar om wat voor reden ook gedwongen worden. De schrijfster laat zien dat er mannen die op het oog vijanden zijn in werkelijkheid aan de andere zijde van de oorlog staan en veel goed verricht hebben.
De spanning is in de eerste helft van het boek meer aanwezig dan erna, dat is wat jammer. Het einde loopt niet voor alle personages goed af. Dat zou ook niet reëel zijn. Maar de overlevende krijgen wel een nieuwe start en hoop op een toekomst. Een boek wat je emotioneel raakt en je lang bij blijft. Het is goed om af en toe zulke boeken te lezen zodat we niet vergeten wat onze voorouders mee moesten maken.

‘Het is een boek dat je bij de keel grijpt en niet meer loslaat. Gemma Liviero is een topper.’ Geschreven door Hebban op 21 december 2018
Scherven van hoop Liviero, Gemma
voorraad onbekend
€ 22,50

'Scherven van hoop' van Gemma Liviero: een aangrijpend oorlogsverhaal over een Nazi-arts, een Joodse vrouw en een klein meisje, wier wegen op een bijzondere manier samenkomen.

Drie verschillende mensen proberen op hun eigen manier om te gaan met de verschrikkingen van de oorlog. Wilhelm, een Nazi-arts met gewetenswroeging; Elsi, een jonge Joodse vrouw die probeert te overleven in een Poolse getto; en Matilda, een meisje dat vastgehouden wordt in een Lebensborn kliniek waar het Arische ras wordt verbeterd. Wanneer hun wegen zich kruisen, vechten ze samen voor een nieuw bestaan. Maar de oorlog laat diepe sporen na.

‘Bischof heeft een prachtige roman geschreven.’ Geschreven door NN op 21 december 2018
voorraad onbekend
€ 19,99

'De zoete geur van appelcider' van Joanne Bischof is een prachtig geschreven en meeslepende roman waarin een hoofdrol is weggelegd voor de doofstomme Thor.

Aan het eind van de negentiende eeuw verhuist de jonge weduwe Aven Norgaard van Noorwegen naar Amerika om te gaan inwonen bij een tante van haar overleden man en haar drie kinderen. Bij aankomst blijkt de tante overleden en wordt ze tot haar verbazing opgewacht door drie volwassen neven, die in hun levensonderhoud voorzien met het brouwen van cider.

Tussen Aven en de charmante Haakon ontstaat al snel een hechte vriendschap. Maar het is de gevoelige, doofstomme Thor die Avens hart steelt. Thor is echter verslaafd aan zijn eigen cider, een probleem dat Aven dankzij haar overleden echtgenoot pijnlijk bekend voorkomt. Zolang de verslaving zijn leven blijft beheersen, heeft de liefde tussen Thor en Aven geen kans.

Treffend brengt Joanne Bishof de stille wereld van Thor tot leven. 'De zoete geur van appelcider' is een boek dat geen lezer onberoerd zal laten.

Mooie aanwinst! Geschreven door Marjolein op 12 oktober 2018
voorraad onbekend
€ 46,50

De notitiebijbel heeft een fijne brede kantlijn met dunne lijntjes aan de buitenkant van het boek. Dat maakt deze bijbel erg geschikt voor notities en biblejournaling. De prachtige en stevige omslag maken deze bijbel erg geschikt om overal mee naar toe te nemen. Fijne aanwinst vind ik deze Notitiebijbel in de Herziene Statenvertaling!'

Prachtige roman Geschreven door Daniëlle op 31 juli 2018
Merkteken van de koning Green, Jocelyn
voorraad onbekend
€ 20,-

Het 'Merkteken van de koning' is een indringende, meeslepend geschreven historische roman over vroedvrouw Julianne Chevalier die wordt verbannen naar de Franse kolonie in Louisiana, Amerika.
Zonder de situatie mooier voor te stellen dan die was, schetst Jocelyn Green het harde leven in de kolonie met alle ontberingen waarmee de inwoners te maken kregen.

Door die realistische weergave komt het verhaal bij je binnen en raakt het een gevoelige snaar, en de vele historische details die erin zijn opgenomen, zorgen ervoor dat de geschiedenis tot leven komt.
En de boodschap die tussen de regels door te lezen is - vergeef anderen, zelfs je vijanden, en heb hen lief - maakt het tot meer dan alleen een mooi verhaal.

Kortom: een prachtige roman die meer dan het lezen waard is.

Boeiend en knap geschreven Geschreven door Joost op 14 juli 2018
Het Kremlin Complot Rosenberg, Joel C.
voorraad onbekend
€ 22,50

Al in het begin worden de carrières van de Amerikaan Marcus en de Rus Oleg tegenover gezet. Beiden dienen hun land uit vaderlandsliefde. Marcus meldt zich na de terroristische aanval op de Twin Towers direct aan bij de mariniers.
Daarvoor gaat hij verschillende keren naar Irak, waar hij hard vecht. Hij ontvangt daarvoor het purple heart.
Na 4 jaar wordt kiest hij voor zijn gezin en gaat niet verder in het leger. Hij komt in de veiligheidsdienst. Maar daardoor is hij ook heel vaak weg van zijn gezin.

Oleg komt in dienst bij de Russische president doordat hij zijn schoonzoon wordt. Eerst mag hij alleen onbelangrijke dingen notuleren maar hij krijgt steeds belangrijkere taken. Daarmee groeit ook het vertrouwen van de president in hem. Maar wat hij ziet gaat hem steeds meer tegen staan. De president is gek op geld, seks en drank. Hij geeft er niks om dat veel Russen het arm hebben. En hij wil steeds meer landen annexeren. Een tijdlang lijkt hij daar mee weg te komen, maar het wordt steeds spannender en Oleg vreest een kernoorlog.

Beide mannen zijn een spil in een bijzonder gevaarlijke situatie. Kunnen zij een ramp tegenhouden?

Het is bijna eng hoe realistisch dit boek van Rosenberg is. Hij tekent de Russische heerser zoals Poetin is. Natuurlijk weet hij niet precies wat hij denkt, maar sommige gebeurtenissen zijn echt gebeurd. Het boek is vooral op het einde erg spannend. Boeiend en knap geschreven!

Prachtig verhaal Geschreven door Conny op 14 juli 2018
Waar het geluk wacht Hedlund, Jody
voorraad onbekend
€ 21,99

Wat een prachtig verhaal, ik kon met moeite stoppen om te gaan slapen bijvoorbeeld. Goed verhaal, lekker spannend. Kan niet wachten op deel 2.

Mooi! Geschreven door Carine op 14 juli 2018
voorraad onbekend
€ 20,99

Indrukwekkend boek, en ontroerend mooi geschreven!