Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Vestingsteden van Goud

WANDELGIDS VOOR DE OUDE HOLLANDSE WATERLINIE

Es, Jan van en Feis, Bernt

Prijs: € 14,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789090316420
Auteur(s) : Es, Jan van en Feis, Bernt
Taal : Nederlands
Onderwerp : Wandelkaarten
Categorie : Woerden en omgeving
Verschenen : Maart 2019
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 144
Beschrijving

Vestingsteden van Goud is een cultureel recreatieve wandelgids met een behoorlijk hoog niveau. Dus niet alleen fraaie wandelroutes en leuke culturele tips, maar ook veel historische achtergrond.

Met als rode draad het verhaal van prins Willem III, die in het Rampjaar 1672 per paard het waterliniegebied doorkruiste. Dankzij de Prins werd een groot deel van het gebied nog net op tijd onder water gezet, vlak voor het aanstormende Franse leger. Zo werd op het nippertje de Republiek gered. Wist u dat hierbij bloedig is gevochten, bijvoorbeeld aan de Kruipin bij Woerden, en honderden boerderijen, huizen en kastelen in brand zijn gestoken? Vooral de boeren hadden zwaar te lijden onder plunderingen en inundaties...Dit alles speelde zich af in de Gouden Eeuw. Daarom krijgen belangrijke gebouwen uit die Gouden Eeuw veel aandacht, zoals stadhuizen en kerken, maar ook een weeshuis en een zakkendragershuisje.

In het boek zijn van alle vestingsteden waterlinieommetjes opgenomen: Muiden en het Muiderslot, Naarden, Weesp, Nieuwersluis, Woerden en Fort Wierickerschans, Montfoort, Oudewater, Schoonhoven, Nieuwpoort, Leerdam, Gorinchem en Woudrichem met Slot Loevestein. Bij elke wandelroute hoort een duidelijke kaart. Verder is het waterliniepad Muiden-Gorinchem voor lange afstandswandelaars opgenomen, evenals enkele routes langs vergeten slagvelden, zoals de Rampjaarroute. Ook bevat het boek informatie over musea, kerken en andere bezienswaardigheden. De schrijvers -historici Jan van Es en Bernt Feis- zijn kenners van de streek en hebben tientallen publicaties over regionale geschiedenis op hun naam staan.

Velden met een * zijn verplicht