Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Jongerenbijbel BGT

Bijbel in Gewone Taal

Bijbel in Gewone Taal

Prijs: € 49,-
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789089121943
Auteur(s) : Bijbel in Gewone Taal
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbels
Thema : Bijbels
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 12 jaar
Categorie : Bijbel in Gewone Taal (BGT)
Uitgever : NBG
Verschenen : September 2019
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 227 x 173 x 51 mm
Gewicht : 1423 gram
Beschrijving

De Jongerenbijbel in gewone Taal (BGT) is dé bijbel voor én ontwikkelt samen met tieners. Via panels hebben jongeren zelf meegedacht over de inhoud, het design en de vragen in de aanvullende teksten. Het resultaat? Een nieuwe echt praktische doebijbel. Een jongerenbijbel die tieners helpt om de tekst te lezen en ook te begrijpen, én misschien nog wel belangrijker: direct toe te passen in het dagelijks leven. Opvallend nieuw zijn de vele creatieve opdrachten die naast de Bijbelteksten staan. Door te tekenen, na te denken, iets te doen of te bidden word je op verschillende manieren uitgedaagd om de tekst dichter bij je eigen leven te brengen. Je kunt er aantekeningen in maken, je kunt bijbel journaling doen en je kunt hem ook gewoon lezen als je dat wil. De Jongerenbijbel is een uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap, in samenwerking met Youth for Christ en de Evangelische Omroep.

Voor wie is de Jongerenbijbel in Gewone Taal vooral bedoeld?
Voor jongeren van ca. 11 tot 16 jaar die graag de Bijbel willen leren lezen. Daarmee is het ook een prima afscheidscadeau voor zondagsscholen en voor hen die groep 8 verlaten.

De Jongerenbijbel in Gewone Taal is een bijbel voor én door jongeren. Waar blijkt dat uit?
Tijdens twee interactieve panelrondes hebben jongeren van verschillende leeftijden meegedacht over de inhoud en het omslag. Hun input is meegenomen in het schrijf- en ontwerpproces.

Wat is het verschil met de NBV Jongerenbijbel?
De nieuwe Jongerenbijbel in Gewone Taal sluit aan bij de tijd waarin jongeren nú leven. Bovendien focust de nieuwe Jongerenbijbel nog meer op praktische toepassing in het dagelijks leven en richt deze zich op tieners tot zo'n 16 jaar, terwijl de NBV Jongerenbijbel zich vooral richt op jongeren vanaf 16 jaar.

Velden met een * zijn verplicht