Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Mijn leven liep anders

Stuart, Kelli

Prijs: € 24,50
Voorraad#stock_type# onbekend
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789033129476
Artiest(en) : Stuart, Kelli
Taal : Nederlands
Onderwerp : Fictie 13 15 jaar
Categorie : Romans
Uitgever : Hertog Uitgeverij En Boekhandel B.V., Den
Verschenen : Oktober 2018
Druk : 1
Uitvoering : Boek
Conditie : Nieuw
Pagina's : 416
Velden met een * zijn verplicht
Klantbeoordeling
Indrukwekkende roman
Recensie door: NN

Mijn leven liep anders is een indrukwekkende roman welke zich afspeeld in de tweede wereldoorlog. Uniek aan dit verhaal is dat het vanuit vier verschillende personages geschreven is. Het is in het begin wat lastig om steeds over te springen van de ene naar de andere persoon maar een blik op de achterzijde van het boek helpt je.

Vier aangrijpende verhalen van hele verschillende mensen die met elkaar verbonden zijn door de oorlog. Vreselijke gebeurtenissen worden aan het licht gesteld; het leven in een werkkamp, onderdrukking, verkrachting en (massa)moorden. Als je dan weet dat het boek gebaseerd is op gebeurtenissen die echt plaatsgevonden hebben is het extra hartverscheurend. Denk bijvoorbeeld aan de massaslachting bij Babi Jar. Ontzettend!

Wat ook duidelijk naar voren komen in dit boek is dat lang niet alle oorlogvoerende achter hun daden staan maar om wat voor reden ook gedwongen worden. De schrijfster laat zien dat er mannen die op het oog vijanden zijn in werkelijkheid aan de andere zijde van de oorlog staan en veel goed verricht hebben.
De spanning is in de eerste helft van het boek meer aanwezig dan erna, dat is wat jammer. Het einde loopt niet voor alle personages goed af. Dat zou ook niet reëel zijn. Maar de overlevende krijgen wel een nieuwe start en hoop op een toekomst. Een boek wat je emotioneel raakt en je lang bij blijft. Het is goed om af en toe zulke boeken te lezen zodat we niet vergeten wat onze voorouders mee moesten maken.