Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Het Kremlin Complot

Rosenberg, Joel C.

Prijs: € 22,50
Voorraad#stock_type# onbekend
Ook verkrijgbaar als:
(1 beoordeling)
Delen:
Productspecificaties
EAN nummer : 9789023954736
Auteur(s) : Rosenberg, Joel C.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Categorie : Romans
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : mei 2018
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 368
Gewicht : 608 gram
Boeiend en knap geschreven
Recensie door: Joost

Al in het begin worden de carrières van de Amerikaan Marcus en de Rus Oleg tegenover gezet. Beiden dienen hun land uit vaderlandsliefde. Marcus meldt zich na de terroristische aanval op de Twin Towers direct aan bij de mariniers.
Daarvoor gaat hij verschillende keren naar Irak, waar hij hard vecht. Hij ontvangt daarvoor het purple heart.
Na 4 jaar wordt kiest hij voor zijn gezin en gaat niet verder in het leger. Hij komt in de veiligheidsdienst. Maar daardoor is hij ook heel vaak weg van zijn gezin.

Oleg komt in dienst bij de Russische president doordat hij zijn schoonzoon wordt. Eerst mag hij alleen onbelangrijke dingen notuleren maar hij krijgt steeds belangrijkere taken. Daarmee groeit ook het vertrouwen van de president in hem. Maar wat hij ziet gaat hem steeds meer tegen staan. De president is gek op geld, seks en drank. Hij geeft er niks om dat veel Russen het arm hebben. En hij wil steeds meer landen annexeren. Een tijdlang lijkt hij daar mee weg te komen, maar het wordt steeds spannender en Oleg vreest een kernoorlog.

Beide mannen zijn een spil in een bijzonder gevaarlijke situatie. Kunnen zij een ramp tegenhouden?

Het is bijna eng hoe realistisch dit boek van Rosenberg is. Hij tekent de Russische heerser zoals Poetin is. Natuurlijk weet hij niet precies wat hij denkt, maar sommige gebeurtenissen zijn echt gebeurd. Het boek is vooral op het einde erg spannend. Boeiend en knap geschreven!